maandag 11 juli 2011

Slechte huwelijken Bad For Hearts


CHICAGO - Een slechte huwelijk zou letterlijk je ziek maken.

Echtelijke twist en andere slechte persoonlijke relaties kan uw risico op hart-en vaatziekten verhogen, onderzoekers maandag gemeld.

Wat het waarschijnlijk op neerkomt is stress, een bekende bijdrage aan de gezondheidsproblemen, maar ook als een potentiële bijproduct van problematische relaties, zeggen de wetenschappers.

In een studie van 9.011 Britse ambtenaren, de meeste van hen trouwden, die met de ergste nauwe relaties waren 34 procent meer kans op een hartaanval of andere hartproblemen te hebben tijdens 12 jaar follow-up dan mensen met een goede relatie. Dat is inclusief partners, familieleden en vrienden.

De studie, in het maandag Archives of Internal Medicine, volgt eerder onderzoek dat gezondheidsproblemen heeft in verband met het zijn enkel en met weinig hechte relaties. In de nieuwe studie, onderzoekers meer gericht op de kwaliteit van het huwelijk en andere belangrijke relaties.

"Wat wij toevoegen is dat, 'OK, die getrouwd is over het algemeen goed, maar wees voorzichtig over het soort persoon die je hebt getrouwd.' De kwaliteit van de relatie zaken, "aldus hoofdauteur Roberto De Vogli, een onderzoeker bij het University College in Londen.

De Vogli zei dat zijn onderzoeksteam is testen om te zien of deelnemers aan de studie met slechte relaties hebben geen biologische aanwijzingen van stress die kunnen bijdragen aan hart-en vaatziekten doen. Dat geldt ook voor ontsteking en verhoogde niveaus van stresshormonen.

Een andere recente studie is ook gekeken naar de kwaliteit van de relaties, maar hadden verschillende resultaten. Er was geen verband tussen de echtelijke ellende in het algemeen en de risico's voor hart-en vaatziekten of een vroege dood. Maar het deed, vinden meer dan een 10-jarige follow-up, dat de vrouwen die zwijgen tijdens echtelijke argumenten een verhoogd risico op overlijden in vergelijking met vrouwen die hun gevoelens tijdens de gevechten had. Wat leek op meer zaak voor mannen was gewoon getrouwd, getrouwde mannen minder kans om te sterven tijdens de follow-up dan alleenstaande mannen.

Dat onderzoek, van bijna 4.000 mannen en vrouwen, is online gepubliceerd in juli in het tijdschrift Psychosomatic Medicine.

In het onderzoek van De Vogli's, mannen en vrouwen met slechte relaties geconfronteerd gelijk risico's. Vrijwilligers ingevulde vragenlijsten hen te vragen om de persoon aan wie ze vonden het dichtst op de verschillende maatregelen tarief. Deze bevatte vragen over in hoeverre is die persoon 'geeft je zorgen, problemen en stress?'

Zij waren ook gevraagd of ze vonden dat ze konden vertrouwen in die persoon, of praten met die persoon maakte hen het gevoel erger.

In de daaropvolgende 12 jaar, 589 deelnemers hadden een hartaanval of andere hartproblemen. Degenen met de hoogste negatieve scores op de vragenlijst hadden de hoogste risico's, zelfs rekening houdend met andere factoren met betrekking tot hart-en vaatziekten, zoals overgewicht, hoge bloeddruk en roken.

James Coyne, een Universiteit van Pennsylvania hoogleraar psychologie, die ook heeft onderzocht de gevolgen voor de gezondheid van sociale relaties, aldus De Vogli de resultaten van 'intuïtieve betekenis te maken. " Maar hij zei dat de studie bleek dat slechts een zwak verband dat niet bewijst slechte relaties kan hart-en vaatziekten veroorzaken.

"Het is nog steeds niet duidelijk wat aan te bevelen", aldus Coyne.

"Hebben we mensen die een negatieve relatie met de therapie te krijgen vertellen? Zij kunnen andere redenen om dit te doen, maar ik zie geen hand voor hen dit te doen alleen om een ​​hartaanval te voorkomen, 'aldus Coyne.

Het beëindigen van een slecht huwelijk is niet per se het antwoord mogelijk, zei hij, omdat het bewijs dat de ongehuwde ook kan een risico zijn.