vrijdag 14 mei 2010

If It's Facebook, It's True Love, Rechts?


WASHINGTON (ANP) - Voor de generatie van Facebook, de liefde komt nu met een drop-down menu.

Met de Facebook-profielen op social networking site bijna de rigueur op universiteiten, kunnen studenten omschrijven hun relatie status met menu keuzes variërend van "getrouwd" met die eeuwige favoriet, "Het is ingewikkeld."

"Het is ingewikkeld" zou ook een beschrijving van de emotionele berekeningen mensen in hun late tieners en vroege jaren '20 te maken als ze beslissen of hun relaties zijn wat ze "Facebook-waardig te noemen.

Voor Stephanie Endicott en Marcus Smallegan, eerste jaars studenten aan de George Washington Universiteit, kondigen aan de wereld dat zij een nieuwe liefde gevonden in een college dorm was een no-brainer.

"Het was belangrijk voor mij om dit te delen met mijn vrienden want ik ben zo ver weg," Endicott, school 3.000 mijl afstand van haar huis in Maple Valley, Washington, zei ze gevouwen Smallegan de hand op een bankje op de campus .

"Geen van ons had in een echt goede relatie vóór en ons echt goed draaide heel snel," voegde Smallegan, die een relatie had gepost op Facebook al eens eerder, om alleen nog dat meisje te verplaatsen van de staat en de break-up met hem via een SMS-bericht op zijn mobiele telefoon.

Sommige van hun vrienden, maar hebben minder harmonieus Facebook ervaringen. Zowel Endicott en Smallegan weet van andere studenten die dachten dat ze in een relatie - alleen om het allemaal te blazen toen zij probeerden om hun twee Facebook-profielen link als een paar, een optie die de instemming van beide partijen vereist.

"Het was deze grote emotionele crisis verdeling," zei Smallegan van een goede vriend op een universiteit die Midwesten hart was gebroken toen haar werd afgewezen door cyberlink een jonge man, die dachten dat ze "gewoon vrienden."

Niet alle studenten na hun relatie status. Voor sommigen is het een kwestie van privacy. Voor anderen, het is allemaal over de verkoopbaarheid.

"Ik heb nooit mijn Facebook status veranderd - het is altijd enkele, zelfs niet toen ik begon te krijgen met de betrokken meisjes. Ik denk dat het beter zo, totdat u zeer ernstig, omdat mensen kijken, mensen praten, enz., en tenzij het is super-ernstig het kan een kans met een ander meisje ruïneren! " een jonge man, die wenst dat zijn naam worden ingehouden om te voorkomen dat vervreemdend zijn huidige en vele ex-vriendinnetjes, schreef in een e-mail.

Maar voor veel paren, wordt "Facebook-waardig 'verleent een status op een relatie.

Toen was een paar "going steady" in de jaren 1950, de jonge man zijn vriendin zou hebben dragen van zijn Varsity team trui of haar gegeven zijn bond pin te laten. Maar de jaren 1960 die rituelen opzij geveegd. Nu is de link Facebook is uitgegroeid tot een algemeen erkend symbool van een redelijk serieuze bedoelingen van betrokkenheid korte of verplaatsen in elkaar.

"Voor degenen die in een relatie, het thema dat aansluit bij gehouden was dat Facebook het officieel", zegt Nicole Ellison, een assistent-professor in de telecommunicatie-en informatie-studies aan de Michigan State University, die heeft gestudeerd social networking sites. "Dat was de term die men gebruikt. En toen de relatie uit elkaar vielen als je brak op Facebook, dat is wanneer het uiteenvallen ambtenaar was."

Facebook produceert zelfs een beetje rood gebroken hart pictogram wanneer een paar splitst.

Duke University student Adam Zell eens. "Als je hier op Facebook het officieel", zei Zell, die had een "ernstige sit-down relatie praten" met zijn vriendin vorig jaar na twee of drie maanden samen. Ze maakten een gezamenlijk besluit om "in een relatie" op Facebook, en link profielen.

Dave Berkman, die de geestelijke gezondheid counseling doet aan de Universiteit van Wisconsin kliniek, stelt vast dat sommige studenten zich gedwongen voelen om zichzelf te definiëren op een Facebook-pagina, of dwangmatig hun status update over en weer.

"Mensen beginnen het te gebruiken meer dan telefoons, meer dan SMS-berichten, meer dan instant messaging, zelfs meer dan in persoon te praten," zei hij. "Het versnelt dingen. Mensen zijn geneigd om te bepalen waar ze zo kunnen ze andere mensen (online show)."

Als Facebook een relatie kan certificeren, kan het ook een te vernietigen. Ellison in haar onderzoek gekregen van een jong stel in een "Facebook-waardig 'relatie. Maar hij bedrogen met een jonge vrouw die van nature keek op zijn Facebook profiel. Toen ze zag dat hij had een "officiële" Facebook vriendin, ze contact opgenomen met de andere vrouw.

"Toen de twee van hen onder een hoedje te maken deze man het leven zuur," aldus Ellison. "Dus als je in een relatie en het is genoteerd op Facebook, niet bedriegen."

Come Have Your Incontri mutate esigenze con l'et�?