donderdag 30 augustus 2012

Waarom Dating Needs More Politiek


Door Cristen Conger

Als u op zoek bent naar liefde tijdens deze presidentiële campagne seizoen (of ieder moment, als een zaak van de feiten), is er een snelle manier om erachter te komen of dat online profiel incarneren is een echt compatibel match: praten over politiek. Oh, wacht. Dat is een van de vier onderwerpen - naast geld, seks en religie - Emily Post zegt jonge dames mogen nooit en te nimmer, aansnijden op een eerste date, toch? Nou zeker, als je wilt om een ​​beleefd en al, geen melding het kiescollege en super PAC's. Dat gezegd hebbende, persoonlijke ervaring heeft mij geleerd dat etiquette snel curtsies in-en uitgangen als je eenmaal hebt een keeper gevonden. En aan het einde van de nacht, is niet uit eigenlijk alleen maar een zoektocht naar iemand die niet terugdeinzen bij het zien van je polijsten uit een paar dozijn kippenvleugels in bed tijdens het kijken naar meisjes?

Net zoals we een hekel hebben te onthullen geheime gewoonten, zoals de pijnlijke plekken waar we consumeren om mee te nemen, om potentiële vrijers, een 2011 studie ouderwets met de titel "Doe slaapkamer ogen draag politieke bril?" Vond dat politieke opvattingen (niet-zo-verrassend ) zijn niet belangen we gemakkelijk reclame in de dating markt. Van de 2.944 online dating profielen van de politieke wetenschappers analyseerden, slechts 14 procent erkend politiek, met de meeste doodleuk het beschrijven van hun standpunten als "middle of the road." Bovendien, mensen rood of blauw neigingen vierde plaats-van-laatste van de 27 dating profiel interessecategorieën, gezellig ingeklemd tussen videogames en zakelijke netwerken.

Toegegeven, een Pew Research Center onderzoek gepubliceerd in hetzelfde jaar ook een toenemend aantal Amerikanen uit de buurt van de Republikeinse of Democratische voorkeuren shying, dus misschien is dat online dating gegevens een bredere afkeer van alle-ding-Beltway vertegenwoordigd gevonden. Echter, de enquête bleek ook dat mensen politieke ideologieën toch werden verankerd in conservatieve of liberale waarden en platforms, wat betekent dat veel van die online daters waarschijnlijk niet als "middle of the road" als ze zouden kunnen hebben wilde verschijnen in de hoop impliceert van het gieten van een breed dating net. Hoe dan ook, we duidelijk lijken te denken dat de politiek en romantiek gaan niet samen.

Maar dat alles sierlijke tenen rond ezels en olifanten zou een eventuele slechte dienst doen voor mensen die oprecht geïnteresseerd zijn in een langdurige relatie, omdat het leuk vinden of niet, mensen de neiging om te eindigen met politiek gelijkgestemde mensen. Een andere studie gepubliceerd in 2011 zet duizenden Amerikaanse echtparen die waren ergens samen van het ene naar 67 jaar onder een sociologische microscoop om erachter te komen in welke mate echtgenoten zien eye-to-eye op de politieke en sociale kwesties, in vergelijking met hoe ze met elkaar overeenkomen op meer biologisch en genetisch beïnvloed eigenschappen, zoals lichaamsbouw en persoonlijkheid. De grondige data finagling onthulden een beetje fascinerend inzicht: boven en buiten soortgelijke persoonlijkheidskenmerken, beïnvloeden en schoonheid, opvattingen over politiek en religie gehouden veel sterkere correlaties tussen mannen en vrouwen. Met andere woorden, een lange, introverte Romney ventilator is statistisch gezien meer kans zich te vestigen met een korte, sociale vlinder Republikeinse dan een statige boekenwurm Obama-ite.

Het is ook vermeldenswaard dat de studie niet alleen de deelnemers vragen om hun favoriete politieke partijen controleren en noemen het een dag. Het ondervraagden ze op een 28-item index van politieke en sociale kwesties, waaronder abortus, homorechten, samen leven en immigratie. Ongeacht hoe lang een paar had canoodling, deze gelijkenissen ook sterk gebleven. In de woorden van de studie auteurs: "Het lijkt erop mensen meer belang hechten aan het vinden van een partner die een verwante geest ten aanzien van politiek, religie en sociale activiteit dan op het lokaliseren van soortgelijke maten in termen van lichaamsbouw of persoonlijkheid ... "

Dus ook al zijn we het meest waarschijnlijk om te eindigen met iemand die dezelfde kernwaarden zoals politiek, in tegenstelling tot hot-or-not ranking en klasse-A persoonlijkheden, we willen niet naar de oppervlakkige pret te bederven vrij zo snel, die twee studies impliceren. Ondanks de overweldigende empirische bewijs is dat mensen over het algemeen houden aan assortatief waarin vogels van zoekt soort, we willen geloven, om welke reden dan ook, dat tegenpolen elkaar aantrekken. Niet om te zeggen dat er niet mogelijke voordelen van bucking de bevindingen van de studie en het oversteken van de partijgrenzen heen. Een Bush-Kerry tijdperk New York Magazine verhaal geprofileerde een cluster van liberaal-georiënteerde singles die per ongeluk had geslapen met of gedateerd conservatieven en rapporteerde roodgloeiende ravotten, in de woorden van een bron, "vanwege de verboden aspect," bevochtigd alleen door hun schuld van verbroedering met de politieke vijand.

Nu, als het spelen van een ronde van "zou je liever: Mitt of Barack Edition" op een datum die nog niet goed zitten, OkCupid biedt een andere manier om een ​​persoon waarschijnlijke politieke voorkeuren niet af te leiden. Net gooien dit hoofd-scratcher: "Denk je mensen in je leven te complex of eenvoudig liever" Volgens de dating site de enorme kluis van persoonlijke informatie over would-be minnaars, "complexiteit-preferrers zijn 65-70% kans op geven de liberale antwoord. En wie liever de eenvoud in anderen zijn 65-70% kans om de Conservatieve een te geven. "

Of, als u op zoek bent naar een soort van liefde zoals ik ben, dat kent geen politieke grenzen (? En zijn we dat niet allemaal), kunt u vragen uit te breiden een eenvoudiger onderzoek - kippenvleugels in bed: ja of nee controleren.