dinsdag 8 juni 2010

Soldaten 'vrouwen zijn taaier dan hun echtgenoten denken


September vindt de inzet van meer Britse militairen naar Afghanistan, maar wat is de impact op de vrouwen en families achtergelaten? Onderzoek van het Economisch en Sociaal Onderzoek van de Raad (ESRC) ontdekt dat de echtgenotes van Britse soldaten in actieve dienst zijn veerkrachtiger dan hun echtgenoten zou denken.

Deze vrouwen kunnen hun ongenoegens, maar de work-life spanningen van het militaire leven worden gecompenseerd door de financiële zekerheid geboden door het leger. Dat zeggen onderzoekers Professor Christopher Dandeker en Claire Frans bij het King's Centre van de Militaire Gezondheidszorg onderzoek, mede op basis van in het Instituut voor Psychiatrie en het Departement van Oorlog Studies aan King's College, Londen.

Hun onderzoek omvatte een analyse van de face-to-face interviews met 50 vrouwen leger rond het begin van hun echtgenoten zes maanden ingezet in Irak in 2004, en nogmaals na het eindigde, samen met gegevens van parallelle onderzoek naar de gezondheid en het welzijn van de soldaten. Ze vonden de vrouwen, die waren gevestigd in Duitsland, veel toleranter dan de militairen van de druk die het leger op hen plaatsen.

Meer dan 80 procent van de vrouwen waren trots op de carrière van hun echtgenoot, maar de helft niet zoals zij zich in de strijdkrachten. Bij de inzet eindigde echter, 88 procent wilde hun echtgenoten in het leger blijven vanwege salaris en pensioen. Eenenvijftig procent van de vrouwen dachten dat hun huwelijk werd beïnvloed op een negatieve manier door de carrière van hun echtgenoot, en 47 procent zag deze spanning als emotioneel conflict, vooral familie stress veroorzaakt door lange afwezigheid en echtgenoten ontbreekt belangrijke familie gelegenheden.

Echter, een tijd waarin soldaten waren meer ontspannen dan vrouwen, was voor de mannen vertrokken naar Irak. Vrouwen waren bezig met de extra eisen van de exploitatie van de woning, maar de mannen geloofden de vrouwen waren er meer dan opgewassen, en niet waarnemen bezwaren op hun kant.

Gezien de invloed van de inzet op huwelijken, echtgenoten, In totaal werden meer betrokken dan de vrouwen. Soldaten geloofden dat hun gezin belangrijker was dan hun dienst carrière (89 procent), terwijl vrouwen hadden meer kans om deze op gelijke voet (41 procent). Toen kwam het tot halverwege de inzet van twee weken rust en herstel periodes, vrouwen vond het zwaar om afscheid te nemen met een tweede tijd, terwijl mannen zag de breuk als een vitale periode van introductie van de stress van militaire operaties.

Soldaten vonden dat hun echtgenotes werden goed ondersteund door hun eenheid tijdens de inzet, maar de vrouwen de voorkeur informele sociale netwerken als een buffer tegen de betrokken benadrukt. Zelfs zo, waren vrouwen ook van overtuigd dat het belangrijk was om formele netwerken beschikbaar als "verzekering" te hebben.

Alle, maar een van de vrouwen beweerde dat ze geen inspraak in hun echtgenoten werk toezeggingen, hoewel 53 procent aanvaard dat dit deel uitmaakte van het in het leger. Hoogleraar Dandeker zei: "De achtergrond van ons onderzoek was de groeiende belangstelling voor het idee van een gezond evenwicht tussen de wereld van werk en prive-en gezinsleven. Geschat wordt dat stress in verband met deze kwestie zou Britse bedrijven kosten tot D10 miljard per jaar.

"Het leger is niet de enige die het maken van 'gulzige' eisen aan haar medewerkers. Sterker nog, heeft het traditionele gezin ook omschreven als een hebzuchtige instelling die eisen onvoorwaardelijke inzet en onverdeelde loyaliteit van haar leden." Verder onderzoek is nodig om na te gaan of verschillen zouden komen voor bij de gezinnen van militairen uit het Verenigd Koninkrijk, en van eenheden minder stevig geworteld in de traditionele gemeenschappen garnizoen. "

http://www.eurekalert.org

� ? ?The dziesi?ciu najbardziej niebezpiecznych b??dy prawdopodobnie Doda? do Z Kobiety