donderdag 21 juli 2011

Vietnamese


Eenzame Maleisische mannen gebruikt om te reizen naar Vietnam om te winkelen voor "mail order" bruiden. Nu, de afkeer van vrouwengroepen, de bruiden komen om hen.

Tientallen jonge Vietnamese meisjes geparadeerd op coffeeshops in Maleisische steden voor potentiële grooms te bekijken in reizen georganiseerd door Maleisische agenten, de Star krant op dinsdag.

De meisjes zijn op zoek naar een beter leven en hun arme families krijgen elk bruidsschatten van 20.000 tot 30.000 ringgit (5.600 dollar en 8.500 dollar), afhankelijk van de schoonheid van een meisje, zei Maleisische politicus Michael Chong, die betreurde de nieuwe praktijk.

De mannen waren voornamelijk rijke singles of gescheiden mensen, Chong zei tegen de Star, voegde eraan toe dat ze eerder zouden Vietnamese bruiden hebben gekozen uit foto's en overgevlogen naar Vietnam om ze te halen.

De rechten van vrouwen groepen waren ontsteld over de nieuwe trend.

"Deze praktijk kan worden aangemerkt als een extreme vorm van seksuele slavernij uitgevoerd onder een schijnvertoning wettelijk kader," Maria Chin Abdullah, het hoofd van een Maleisische vrouwengroep, vertelde de krant.

Copyright  © 2006 Reuters Limited. Alle rechten voorbehouden.