zondag 13 juni 2010

Huwelijk: Het is alleen nog maar erger


Als uw echtgenoot al bugs je nu, de toekomst is somber. Nieuw onderzoek suggereert koppels bekijken elkaar als nog meer irriteren en veeleisende hoe langer ze bij elkaar staan.

Dezelfde trend werd niet gevonden voor de relaties met kinderen of vrienden.

De studie resultaten kunnen het gevolg zijn van opgebouwde contact met een echtgenoot, zodanig dat het muggenziften of veelvuldig geuite wens dat zodra leverde slechts een milde schuren zich ontwikkelt tot een grote pijn. Maar opgebouwde irritatie heeft een zilveren voering.

"Als we ouder worden en dichter geworden en meer comfortabel met elkaar, kan het zijn dat we beter in staat om onszelf te uiten naar elkaar," aldus hoofdauteur studie auteur Birditt Kira, een research fellow aan de Universiteit van Michigan het Instituut voor Sociaal Onderzoek . "Met andere woorden, is het mogelijk dat negativiteit is een normaal aspect van de nauwe relaties die een groot deel van dagelijks contact op te nemen."

Liever dan fokken ongelukkige paren en een slechte gezondheid, de toename van de negativiteit zou een normaal onderdeel van de onderlinge relaties.

"Omdat we vonden dat patroon was over het algemeen tussen de deelnemers, lijkt het normatief. Het is niet iets ongewoons dat gebeurt," zei Birditt.

Verbindingen verslag

Birditt en UM collega's Lisa Jackey Antonucci en Toni keek hoe negatieve standpunten van de echtgenoten, vrienden en kinderen veranderd in de tijd en tussen verschillende leeftijdsgroepen, met inbegrip van jonge volwassenen (leeftijd van 20 tot 39), volwassenen van middelbare leeftijd (40-59) en oudere volwassenen (60 jaar en ouder).

De onderzoekers analyseerden de reacties verzameld in 1992 en 2005 als onderdeel van de sociale relaties en gezondheid over de levensloop studie, een regionaal representatieve steekproef van mensen uit de grotere Detroit grootstedelijk gebied.

Meer dan 800 personen aangegeven het niveau van de negativiteit in de relaties met hun echtgenoten of partners, kinderen en beste vrienden. Deelnemers ook nagegaan of hun antwoorden betrekking hadden op dezelfde echtgenoot, kind en vriend tijdens de 2005 interviews.

Elke deelnemer beoordeeld hoe sterk ze eens of oneens waren met twee verklaringen:

* "Mijn (echtgenoot / partner, kind, vriend) werkt op mijn zenuwen."
* "Mijn (echtgenoot / partner, kind, vriend) maakt te veel eisen aan mij."

Hinderlijke partners

In alle leeftijdsgroepen, gemeld individuen bekijken van hun echtgenoot als het meest negatief in vergelijking met kinderen en vrienden. De negatieve visie van de echtgenoten de neiging om na verloop van tijd te verhogen.

"We waren verrast omdat in de gerontologische onderzoek, het suggereert dat als mensen ouder worden krijgen ze beter op de regulering van hun emoties en ervaren minder negatieve relaties," vertelde Birditt LiveScience. "Maar we vonden dat het op welke relatie je op zoek bent naar afhangt."

Als relaties met echtgenoten werd meer negatieve, relaties met kinderen en vrienden leek minder geworden veeleisende en na verloop van tijd irriteren. Negativiteit naar vrienden daalt na verloop van tijd kwam deels omdat we continu kunnen kiezen en wiet onze vrienden, die een noodlanding op water pals die irriterend zijn, volgens de onderzoekers.

"Relaties met kinderen kan minder negatief geworden vanwege de rol van veranderingen als kinderen te verplaatsen door middel van de adolescentie en jonge volwassenheid, groeien en volwassen worden, meestal steeds meer stabiele en onafhankelijke," Birditt toegelicht. Kids Moving out lijkt niet te impact spousal negativiteit, echter, zoals de onderzoekers vonden dezelfde trend voor echtgenoten, ongeacht de leeftijdscategorie.

De deelnemers in hun 20s en 30s hebben gemeld dat zij de meest negatieve relaties in het algemeen. Oudere volwassenen hadden de minste negatieve relaties met echtgenoten, kinderen en vrienden. Afgelopen onderzoek door Birditt en anderen heeft aangetoond dat oudere volwassenen meer kans om minder conflicten in hun relaties verslag in vergelijking met jongere volwassenen.

"Ouderen hebben meer kans dan jongere mensen om te melden dat ze proberen om te gaan met conflicten door het vermijden van confrontaties, veeleer dan door bespreken van problemen," zei Birditt.

In het algemeen, hoe langer partners bij elkaar blijven, hoe meer ze te maken hebben met de andere eigenaardigheden, bijvoorbeeld. "Als youâ € ™ re samen leven, ita € ™ sa veel moeilijker om elkaar te vermijden," zei Birditt.

Het onderzoek werd in november tijdens een jaarlijkse bijeenkomst van de gerontologische Society of America, en het is ook voorgelegd aan een tijdschrift voor publicatie.

Che cosa la spinge una donna a Snoop e come pu� Stop Snooping?