woensdag 30 maart 2011

Voordelen voor de gezondheid om te trouwen


Jonge mannen denken over inburgering, trouwen en kinderen krijgen kan worden verrast om te leren dat er voordelen voor de gezondheid om dit te doen. Een recente studie gepubliceerd in JAMA, het tijdschrift van de American Medical Association, toont aan dat opgeleide, getrouwde mannen lijken langer leven dan hun niet-gehuwde en minder opgeleide collega's.

JAMA besteedt haar meest recente uitgave van het onderzoek van de steeds belangrijker wordende gebied van "de gezondheid van mannen."

In een van de grootste, langste en meest complete follow-up studies ooit uitgevoerd op de vergrijzing bij mannen, de Honolulu Heart Program / Honolulu Asia Aging Study volgden 5.820 mannen van Japanse afkomst wonen in Hawaï voor 40 jaar. Bij het onderzoek naar de risicofactoren voor een gezonde overleving, vonden zij dat de meest krachtige sociaal-economische factor was het onderwijs. De studie vond ook dat mannen die een echtelijke partner had tijdens midlife de neiging om langer te leven, hoewel deze mannen bleek niet gezonder zijn in zeer oude leeftijd.

De studie merkte ook op een aantal leefstijlfactoren die bijdragen aan langer leven.

Roken en overconsumptie van alcohol waren de twee meest belangrijke leefstijlfactoren die een lange-termijn overleving tarieven verlaagd bij mannen. Hoewel de studie van de gezondheid van mannen is doorgaans gericht op ziekten van de voortplantingsorganen, aandoeningen zoals hart-en vaatziekten, of de kortere levensverwachting voor mannen in vergelijking met vrouwen, het tijdschrift merkt elders in het probleem dat zich voornamelijk richt op deze bezwaren oorzaak kan een belangrijke aspect van vele mannen het leven het hoofd worden gezien: het vaderschap.

Van de 108 miljoen mannen in de Verenigde Staten, 66,3 miljoen vaders, maar JAMA merkt op dat de lichamelijke en geestelijke gevolgen voor de gezondheid van een vader zijn "onderbestudeert en grotendeels onbekende," en dat de impact van het vaderschap op de gezondheid van mannen is een gebied dat verdient meer onderzoek.

Twee Amerikaanse verkozen ambtenaren nemen de studie van de gezondheid van mannen zeer serieus.

Senator Mike Crapo, R-Idaho, en Rep Vito Fossella, RN.Y., hebben ingevoerd facturen naar een kantoor van Men's Health vast te stellen op het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services, en hebben het Bureau van Men's Health Resource Center om hun inspanningen te bevorderen.

De voorgestelde Bureau van Men's Health binnen DHHS zou "de coördinatie van de gefragmenteerde de gezondheid van mannen bewustwording, preventie en onderzoek inspanningen nu wordt uitgevoerd door de federale en provinciale overheid," aldus het centrum.

Commentaar in de JAMA kwestie merkt op dat de critici van het wetsvoorstel zijn bezorgd dat het Bureau van Men's Health, volgens het huidige concept, vooral zou richten op kwesties zoals prostaat-en testiskanker, en mannen een lagere algemene levensverwachting in vergelijking met vrouwen, en zou grotendeels te negeren sociale factoren zoals vaderschap.

Hoe dan ook, de gezondheid van mannen moet meer aandacht. Mannen sterven zes jaar eerder dan vrouwen gemiddeld en lijden hogere mortaliteitscijfers dan bij vrouwen voor de top tien oorzaken van de dood.

Dr Manny Alvarez is de hoofdredacteur van de gezondheid nieuws op Foxnews.com, en is een regelmatige medische bijdrage op de Fox News Channel. Hij is voorzitter van de afdeling Verloskunde en Gynaecologie en Reproductieve Wetenschappen aan de Hackensack University Medical Center in New Jersey. Daarnaast Alvarez is buitengewoon hoogleraar Verloskunde en Gynaecologie aan de New York University School of Medicine in New York City.

Zondebok Ted Kaczynski