donderdag 6 januari 2011

Nigeriaanse oplichters Target Dating Sites


Zoals veel van de vrouwen op dating websites, werd Lynn gescheiden Carol Cormier op zoek naar liefde.

Wat ze gevonden bleek te mooi om waar te zijn, en nu shea € ™ s op een missie om andere singles te redden van het verstrikt in een schrikbarend grote schaal online romance scam.

â € œDe enige wat ik hen vertel is dat je open je hart en een eikel viel in, â € zei Cormier, 57, die bijna duizend verloren gaat bij een Nigeriaan die gebruikte een nep modela € ™ s foto woo naar haar toe en probeerde Bilk haar uit haar spaargeld.

Cormier zegt shea € ™ s een van de talloze eenzame harten op sites als match.com en eharmony.com die zijn genomen door een mooi gezicht. Ze gematigden een Yahoo.com member site voor singles dichtgeslagen door de zwendel.

De site heeft 4.500 leden, zei Barbara Sluppick, die woont in Missouri en begon de online support groep nadat ze was bijna genomen door dezelfde Nigeriaanse regeling die Cormier viel voor.

â € œEvery enkeling heeft oplichters op hen, â € zei ze. â € œItâ € ™ s een zeer wijdverbreid is - meer dan de mensen know.â €

Voor de jaren, hebben mensen de dupe van e-mail en internet flimflams die typisch betrekking hebben op een man uit Nigeria, die beweert dat hij de behoeften van de begunstigde op de draad van hem geld of in contanten een cheque.

Maar dit is veel erger, Sluppick gezegd.

â € œThis is het omgaan met een persona € ™ s hart en persona € ™ s emoties, â € zei ze. â € œDe emotionele verwoesting is nog erger dan het geld verlies. Ze voegen zich bij de dating sites denken dit is een goede manier om people.â € voldoen

Cathy Milhoan, een FBI-woordvoerster zei dat de Nigeriaanse rip-off is goed gedragen en heeft vele gezichten.

â € œEvery dag hebben we klachten over de Nigeriaanse zwendel in een of andere vorm te krijgen, â € zei ze.

De FBI moedigt mensen aan om te rapporteren internet oplichting online op www.ic3.gov, die computercriminaliteit tracks.

â € OEA veel tijd, mensen denken dat ze de enige bent, â € Milhoan gezegd. â € œDe enige manier gaan we om het te bestrijden en deze jongens te vangen is het verslag van it. €

De man die probeerde te Cormierâ € ™ s gunst vertelde haar dat hij eigenaar van een computerbedrijf, die hem naar Nigeria, waar hij belandde in wanhopige behoefte aan geld om het land te verlaten. Hij vroeg haar om een bankrekening voor hem in Amerika.

Thatâ € ™ s als ze verstandig kreeg naar hem toe en riep zijn bluf.

Cormier zegt shea € ™ s geleerd om lief te hebben. Ze ontmoette een man Kansas op het internet en is met hem uit voor zes maanden. Ze praat elke nacht met hem en heeft hem ontmoet een keer in persoon. â € œAt minste wat ik weet dat ik kan again. € vertrouwen

BostonHerald.Com