dinsdag 2 oktober 2012

Indonesische vrouwen nemen Dating in eigen handen


In het verleden werden vrouwen verwacht te wachten voor een man om hen te kiezen. Maar dat beeld van de prinses zuchtend uit het raam van de hoogste toren niet langer van toepassing in Indonesië. Opgeleide Indonesische vrouwen weten wat ze willen, en met de hulp van moderne technologie die ze gaan uit om het te krijgen.

Gewapend met een lijst van eigenschappen die ze zoeken in een partner, zijn meer vrouwen ondertekening van online dating sites te vinden hun eigen Prince Charming, met wisselend succes.

We praten vertrouwelijk met drie vrouwen over hun ervaringen met internet matchmaking en de factoren ze denken kan maken of breken een relatie.

Via, student

Via zoekt naar drie dingen in een man: nabijheid, vroomheid en een voorstel. Beter nog als hij een fan van Japanse tekenfilms en strips.

De 24-jarige studente begon haar zoektocht naar liefde online als ze was aan het surfen een site voor liefhebbers van alle dingen Japan. Ze merkte een kolom reclame een dating service, en besloot om door te klikken en te sluiten.

"Ik dacht, wie weet? Ik kan zelfs iemand die houdt van Japan zo veel als ik doen vinden en we kunnen onze huwelijksreis daar hebben, "zei ze.

Via gaf haar echte naam en een link naar haar website. Ze probeerde zo eerlijk mogelijk over zichzelf, want ze was op zoek naar een man, niet een vriendje.

"Als ik op heden iemand, het is met de bedoeling om te trouwen," zei ze. "Ik wil dat duidelijk zijn. In het verleden heb ik eindigde relaties met jongens die zijn niet duidelijk over de vraag of ze willen trouwen. "

Ze is ook vooraf met haar potentiële partners over het belang van het hebben van dezelfde religie.

"Voor mij is religie altijd nummer 1," zei ze. "En dan bedoel ik niet net zo iets op hun identiteitskaart. Ik wil dat ze echt te begrijpen de leer die ze volgen. "

Via gelooft dat de verschillen in achtergrond genoeg zijn gecompliceerd zonder te gooien in een verschil van religie. Ze wil een moslim man te vinden met dezelfde waarden als haar, zodat ze kunnen een leven samen op te bouwen.

Maar dat betekent niet dat ze niet haar eigen regels gebroken in het verleden.

Via een keer een online relatie met een hoteleigenaar uit India. Zodra ze kreeg chatten, het paar gevonden dat ze eigenlijk heel veel gemeen hadden, ondanks hun afstand.

Hoe meer ze praatten, hoe dichter ze voelden bij elkaar, totdat uiteindelijk de man zei dat hij wilde komen naar Jakarta om haar te ontmoeten.

Via zei dat was prima, zolang hij wilde trouwen en bij haar blijven in Indonesië. Ze was bang om mee te gaan naar India, waar ze had geen vrienden of familie en kon niet spreken de taal.

"Hij was echt gebroken," zei ze. "Hij huilde en zei dat hij kon het niet geloven. Hij was boos op mij. Ondertussen wist ik niet wat te doen, want dat was de realiteit. "

Daarna stopten ze chatten en Via vermeden online te gaan. Maar haar zoektocht verder naar een man dichter bij huis.

"Mijn ouders vertelden me dat een verschil in cultuur binnen Indonesië is al moeilijk genoeg, laat staan ​​op zoek naar iemand in het buitenland te vinden," zei ze.

Ajeng, public relations officer

Na haar beste vriendin trouwde met een man die ze online ontmoet, Ajeng dacht dat ze zou kunnen geven het een gaan, ook.

De 30-jarige persvoorlichter het opzetten van een profiel op indonesiancupid.com en begon te zoeken naar mannen in de leeftijd van 30 tot 40, de voorkeur die met een knappe profielfoto en een vaste baan.

Ze probeerde eerlijk te zijn over zichzelf te zijn in haar profiel, onthullen dat ze af en toe een drankje en sigaret geniet, maar gaf haar echte naam.

"Ik denk dat als je ontmoet een man op daar, je zou verwachten dat hij hetzelfde zou doen," zei ze.

Ajeng wil graag iemand om een ​​relatie met op te zoeken, maar is ook tevreden met gewoon om iemand te leren kennen en hoe de dingen gaan zien. Sommige van de mensen die ze heeft ontmoet online hebben bleek te zijn blijvende vrienden. Maar sommige hebben bleek te zijn meer dan vrienden, ook.

"Er is dit een man die ik hou echt van, hij woont in Pakistan," zei ze. "Hij is echt viel mijn oog op een van de andere profiel foto's, dus ik klikte het hart pictogram om belangstelling te tonen. Ongeveer een week later, stuurde hij een bericht naar me toe en we begonnen te e-mailen heen en weer. "

Ajeng eindigde praten met de man op een regelmatige basis voordat ze besloten om 'ontmoeten' over video chat.

"Ik voelde me zo opgewonden, maar een beetje ongerust. Ik vroeg me af of hij echt zag zo knap als hij op de foto, "zei ze.

Wanneer de video-aansluiting is up and running, werd Ajeng onder de indruk van wat ze zag - tot hij begon te glimlachen. Het eerste wat ze merkte was dat hij een voortand mist gehad.

"Ik zei tegen mijn vrienden," Hij is zo hot ... maar tandeloze! ' en ze barstte in lachen uit, "zei ze.

Maar Ajeng liet niet een klein detail als dat in de weg. Het paar heeft al plannen gemaakt om af te spreken in Jakarta volgende maand.

"Ik denk dat hij echt een aardige vent, en misschien moet ik hem niet oordelen door zijn uiterlijk," zei ze.

Het enige probleem is, in sommige van hun gesprekken, Ajeng zich voelt als ze wordt veroordeeld.

"Hij vertelde me dat hij houdt niet van meisjes die roken of drinken. Hij zei dat het bleek hem, "zei ze. "Het klinkt alsof hij is degene die oordelen zonder het te merken, dat op mijn profiel, duidelijk is aangetoond dat ik die dingen te doen.

"Voor nu, ik ga hem beschouwen als een vriend," voegde ze eraan toe.

Pradnya, professioneel schrijver

Wanneer Pradnya zich aanmeldt voor online dating diensten, haar eerste missie is om de rechte-praters sorteren van de oplichters.

De 35-jarige schrijver is selectief in wie ze zich open voor, en houdt slechts een klein aantal mensen op haar chatlijst.

Pradnya heeft profielen op Oasis.com en AsianEuro.com, een site die belooft om te helpen "Aziatische singles hun ware liefde te vinden" en Europeanen "de Aziatische vrouw van hun dromen." Maar tot nu toe, wat ze heeft vooral te vinden is vriendschap.

"Out of als 10 jongens - allen waren in het buitenland - die ik ooit gechat, ik eindelijk ontmoette twee van hen in persoon. We hebben nooit een relatie begon, want we hebben niet het gevoel dat geschikt is voor elkaar naarmate de tijd verstreek, maar we blijven goede vrienden tot nu toe, en het is al jaren, "zei ze.

Pradnya maakt gebruik van een alias online, hoewel ze haar echte naam onthullen vaak na chatten voor bepaalde tijd. Chatten is echt wat ze zoekt: Ze schrijft op haar profiel dat ze wil om te voldoen aan "iemand die is echt, eerlijk en die ik u zich gerust voelen zijn rond."

Religie is geen probleem voor haar, en geen van beide is de locatie.

Toen ze werd toegewezen aan een verhaal in het buitenland schrijven in de stad waar een van haar online vrienden woonden, ontmoette ze met hem terwijl ze daar was.

"Zowel van ons voelde alsof we hadden elkaar al een hele tijd toen we elkaar ontmoetten," zei ze. "Dat is heel normaal wanneer u communiceert met iemand online, als je het gevoel dat je kunt ze alles vertellen en een of andere manier heel open met hen."

Maar de vriendschap werd nooit iets meer dan dat.

"Als we tijd samen doorgebracht realiseerden we ons dat we niet goed zou zijn in een relatie, maar we zouden heel goede vrienden," zei ze.

Pradnya voelt niet teleurgesteld dat niemand van haar ontmoetingen omgezet in liefdesverhalen.

"Veel mensen kunnen denken dat de online dating concept van belachelijk is, maar ik heb geprobeerd het zelf en ik denk dat het gewoon prima," zei ze. "Ja, er zijn oplichters, of mensen die zijn niet echt die er zijn, maar er zijn mensen die oprecht zijn, ook."