woensdag 3 november 2010

Dating Zweedse mannen: zelf meenemen bieren


Dating in Zweden: Wanneer Isabel maart aangekomen in Zweden uit Amerika, ging ze naar haar eigen blonde bom te vinden. Maar uit de VS-stijl liet haar slecht voorbereid op het omgaan met de sterke, stille types vond ze in Scandinavië.

Veel mensen die verhuizen naar Zweden â € "met name de verhuizing naar kleine dorpen in Lapland â €" zijn misleid door een sterke, stille Scandinavische type of een van de leden van de Zweedse Bikini Team. Maar ondanks de hordes van de liefde immigranten die zijn gevangen in het net van een blonde vamp, lijkt het vaak makkelijker om te voldoen aan een Zweed in Mallorca of Londen dan in Stockholm.

Voor degenen onder ons die het gemaakt heeft hier op ons eigen zonder Sven of Inga Svensson klaar om huis, hoe ga je over het vinden van een Viking om uw eigen oproep?

Ita € ™ s niet leuk therea € ™ sa tekort aan singles â € "Statistics Sweden meldt dat er meer dan twee miljoen eenpersoonshuishoudens in 2005 in een land met een bevolking van negen miljoen euro. Het echte probleem is de vaststelling dat een op een miljoen.

Het eerste jaar dat ik hier was, heb ik vergaard de campus van de Universiteit van Stockholm naar de verlichting te zoeken. Onder mijn collega-uitwisselingsstudenten, er waren veel Fransen, Australiërs en Schotten met accenten om te sterven voor, maar de Zweedse man bleef bijna net zo zeldzaam als een uit de eerste hand huurcontract.

De bar scene leverden vergelijkbare resultaten op, maar misschien Iâ € ™ m gewoon te kieskeurig. Neem Magnus en Jonas: hoewel aanvankelijk interessant, hun aantrekkingskracht al snel verdween toen ze besloten in het Zweeds was een geheime taal geschikt voor het bespreken van mijn vriend Annaa € ™ s 'attributen' recht tegenover ons. (Om eerlijk te zijn, ik didnâ € ™ t precies de informatie vrijwilliger die ik spreek vloeiend Zweeds, maar ita € ™ s hun eigen schuld voor het maken van veronderstellingen over de taalkundige bekwaamheid, of het ontbreken daarvan, van de Amerikanen).

Het probleem met de sterke, stille Scandinavische type is dat niet hea € ™ s sterk of zelfs dat hea € ™ s Nordic â € "ita € ™ s de hele stille ding. De enige manier om zijn lippen los is met een paar van â € œstora stark.â € Met andere woorden, het duurt een paar â € œbig sterke beersâ € aan de â € œstrong stille onesâ € chatten te krijgen. (Thatâ € ™ s tenminste als je een premie op gesprek â € "als u wilt krijgen straight to the point, misschien een betere strategie om de lip-losmaken helemaal overslaan en meteen naar de lip-vergrendeling).

Maar sterk-en-zwijgen-behalve-als-dronken doesn't € ™ t echt voor mij. Ik hou van een man die zijn eigen in een ronde van geestige scherts te houden zonder de hulp van een bier-cum-security-deken. Neem het geval van Calle. De avond dat ik hem ontmoette, was hij een briljant causeur. De deal breaker was dat hij de volgende ochtend couldnâ € ™ t herinneren wat er gezegd was de vorige avond.

Dronken capriolen terzijde, de wortel van mijn probleem was dat Zweden een cultuur van dating ontbreekt, althans in de manier waarop ik het te begrijpen. Bijvoorbeeld Zweden dona € ™ t zelfs hun eigen woord voor datum. U â € œdejtaâ € of â € œgà ¥ pà ¥ dejt.â € Maar het onderliggende concept van wat je moet doen wanneer u ¥ pà ¥ een datum enigszins verloren in de vertaling ga.

Het Amerikaanse concept van dating oorsprong op de middelbare school â € "compleet met prom en opstellen in de achterbank van een auto. In Zweden, in vergelijking, kinderen cana € ™ t hun rijbewijs te krijgen tot de leeftijd van 18, maar de ouders sanctie co-ed logeerpartijen.

De Amerikaanse regels van het dating spel zijn vrij simpel: Guy vraagt meisje op datum, meisje ja zegt als ze doesn't € ™ t vinden Guya € ™ s schoenen verwerpelijk, kerel neemt meisje mee uit eten, meisje interviews jongen over zijn beroep en de toekomstige winst vooruitzichten, man betaalt voor het diner, jongen meisje loopt naar de voordeur, meisje nodigt jongen in als hij met succes geslaagd voor de test.

Al het bovenstaande gaat uit het raam toen ita € ™ s tijd om te beginnen met daten in Zweden. Ita € ™ s niet helemaal duidelijk wie wordt verondersteld dat het initiatief, die geacht wordt te betalen en wat nemen wordt verondersteld te gebeuren aan het einde. Meestal geef je je probeert te achterhalen van de antwoorden op deze vragen en laat de alcohol te maken van alle beslissingen.

Er is, natuurlijk, de beruchte â € œfika, â € die koffie hebben met iemand, maar het kan ook een datum in vermomming. Het dubbelzinnige karakter van de affaire betekent dat zelfs als je ita € ™ sa datum, youâ € ™ re niet zo zeker van dat hij ita € ™ sa datum weet te leren kennen. Na drie dergelijke fika gelegenheden, stopte ik het zien van een man als hij didnâ € ™ t lijkt geïnteresseerd (en we hadden uitgeput van de dingen om te praten over na de bespreking van de Stockholm woningmarkt tot de dood).

We verbleven vrienden, en ik ontdekte maanden later dat hij vond mij â € "maar hadnâ € ™ t niks gedaan over. Hoewel er voordelen van het verwijderen van traditionele rolpatronen in dating, zoals het maken van het sociaal meer aanvaardbaar voor de meisjes om het initiatief te nemen, wordt het problematisch wanneer geen van de partijen is zeker wie moet de eerste stap te zetten.

Een strategie voor het vinden van liefde in Zweden is om te omhelzen alle beschikbare technologieën. Gehele relaties worden uitgevoerd door SMS. Net zoals u kunt uw inkomstenbelasting en krijgen een lening met uw mobiele telefoon, kunt u nu praktisch trouwen en scheiden via SMS.

Het internet is een effectieve manier te komen met de Zweed van uw dromen. Online dating is perfect sociaal aanvaardbaar, maar worden pas op voor iedereen die noemt zichzelf â € œSwedishCowboy4Uâ € en biedt u zijn kerels. En vergeet niet dat de geavanceerde zoekfunctie stelt u in staat om te filteren op iedereen die stom genoeg is om zichzelf te omschrijven als een kalende man van middelbare leeftijd met twee ex-vrouwen, zes kinderen en 11 tenen.

En de eerste keer dat u € œgà ¥ pà ¥ dejtâ € â met iemand die doesn't € ™ t fancy zich een Nordic John Wayne, ga gewapend met een sixpack van grote sterke degenen â € "alle in de hoop op het vinden van een grote sterke een van je eigen.

En als voor mij? Nou, ik ben misschien niet de beste persoon om advies te vragen over hoe je ruzie en hogtie de ongrijpbare Zweedse man. Na drie jaar sluipend de Stockholm à € œdejtingâ € scène, ontmoette ik een Amerikaanse, 3000 mijl afstand van huis.

Isabel maart


zondag 31 oktober 2010

Team Dating Is All The Rage


Donell Roberson, net als bijna 30 miljoen andere Amerikaanse abonnees van diensten zoals Match.com of eHarmony.com, had uren bekijken van online profielen en het uitwisselen van e-mailberichten voordat het opzetten van data.

Tegen de tijd dat de 33-jarige inwoner van Los Angeles daadwerkelijk een ontmoeting met de vrouwen, hoewel de druk om te genieten van zelf was te intens. En er waren de data die eruit zag niets als hun foto's.

"Ik heb niet genoeg tijd hebben als het is," zei Roberson, een medisch sales executive account. "Ik zou Moody krijgen na de uitgaven al die tijd een e-mail iemand, en dan niet leuk hebben op de datum."

Toen hoorde hij van TeamDating.com, een nieuwe site die groepen vrienden zet samen. "Dat klonk leuk," zei hij.

Net als Roberson, andere singles gefrustreerd met typische online dating diensten zich steeds meer naar alternatieve "socializen" sites die koppels te sturen op dubbele of driedubbele data om de spanningen van uit te gaan in tweetallen te verlichten. De belangrijkste dating sites, inspelen op de verschuiving, zijn ook het vinden van nieuwe strategieën om klanten terugkomen voor meer.

Gefrustreerd singles hebben zich tot online dating-diensten in grotere aantallen elk jaar sinds de trend begon in 2001, toen de Amerikaanse markt 100 miljoen dollar overschreden.

Tijdens haar hoogtepunt groei in 2002 en 2003, de online dating markt groeide met meer dan 70 procent per jaar, het bereiken van rond de $ 500 miljoen, volgens Jupiter Research, een marktonderzoeksbureau. Maar de groei is vertraagd tot ongeveer 7 procent voor deze sites, terwijl socialiseren sites als TeamDating.com of Meetup.com zijn sneller groeien.

De nieuwe low-key sites, de meeste gericht op mensen ouder dan 30, individuen toestaan om groepsactiviteiten of borrels op basis van hobby's of interesses te sluiten. Andere, meer losjes georganiseerde niet-commerciële sociaal-netwerksites zoals MySpace zijn ook zeer populair geworden, vooral onder 15 - tot 34-jarigen.

Hoewel de belangrijkste dating sites zijn niet bedacht een alternatief voor paren dating, de sites zijn agressiever singles met gratis proeven en nieuwe sites die ontworpen zijn om een deel van de werkzaamheden nemen van de jacht hofmakerij. Match.com onlangs geïntroduceerde Chemistry.com. Net als eHarmony.com, dat deze overeenkomt met klanten op basis van persoonlijke profielen.

Na het nemen van een 30-minuten test ontworpen om hormoonspiegels en andere factoren bepalen, klanten ontvangen hun type persoonlijkheid, met labels als "bouwer" of "ontdekkingsreiziger." Als ze tevreden zijn met het profiel, Chemistry.com Vervolgens stuurt de klant vijf wedstrijden die kunnen worden geaccepteerd of afgewezen. Als een klant weigert een wedstrijd, Chemistry.com stuurt een ander. Zodra de klant ontvangt een aantrekkelijke wedstrijd, kan hij of zij een "hallo" bericht of een e-mailbericht te sturen naar die persoon.

Maar de dienst kan worden ontbreekt het punt voor sommige klanten. Het concept klonk veelbelovend met Mike Wallace, een 36-jarige IT-project manager in Washington. Hoewel hij geabonneerd op Match.com enkele maanden geleden, zei hij dat hij niet erg comfortabel voelt met het schrijven van zijn profiel en zetten zich online voor iedereen te zien. Hij zelden gecontroleerd de site en nooit per e-mail geen vrouwen.

Maar als Match.com e-mailde hem een aanbod om Chemistry.com gratis uitproberen drie maanden geleden, dat hij besloot het te proberen. "De persoonlijkheid profiel is wat er zo cool over," zei Wallace. "En voor zover het profiel gaven ze me nadat ik nam de proef:. Dead on"

Echter, in de drie maanden dat hij al de dienst gebruikt, heeft Wallace niet verdwenen op een enkele dag. De vrouwen die per e-mail die ze hadden zijn profiel ontvangen als een wedstrijd interesseerde hem niet, men was in North Carolina. En de paar wedstrijden dat hij gecontacteerd hebben niet gereageerd op zijn e-mailberichten.

Zal hij blijven proberen? Waarschijnlijk voor een tijdje, zei hij. Hij zei dat hij besefte vergadering iemand tijd zou vergen, en geeft toe dat hij heeft niet veel moeite gestoken, het controleren van de wedstrijden wekelijks bij de meeste.

Ray Doustdar, 33, had hetzelfde gevoel toen hij en een vriend bedacht TeamDating een jaar en een half geleden. Met een drukke baan als bedrijfsadviseur en een aantal vrienden af te stappen of te trouwen, was sociale kring Doustdar's slinkende. Hij had geprobeerd Match.com en Yahoo Personals, maar voelde alsof hij was te veel tijd online besteden.

Dus zes maanden geleden, hij en een vriend gelanceerd TeamDating, waar teams van vrienden zich registreren voor een ontmoeting met andere groepen voor het diner, drankjes, een film of een balspel. Lidmaatschap - in de eerste plaats van de 25 - tot 35-jarigen - niet beginnen te groeien tot ongeveer drie maanden geleden. Doustdar zegt dat het nu 7500 leden telt.

Voor nu, de site is gratis voor abonnees; hij en zijn partner hopen dat zo te houden door het genereren van inkomsten via reclame.

Roberson Het team is nu uit de site, want hij is begonnen met het zien van een vrouw die hij ontmoette op een team van happy hour.

"Het is net als uitgaan een andere avond met een groep van mijn mannelijke vrienden," zei Roberson. "Maar we hoeven niet te zitten in de bar proberen te raken op mensen."

Indystar.Com

Korszer?s�t�s�re �s az ittas Telefonh�v�s