zaterdag 28 mei 2011

Internet dating schuld voor de opkomst bij aanvallen


Jane MacDonald, wie doet forensisch onderzoek voor Wellington politie in aanranding en verkrachting gevallen, zei dat ze geloofde dat de populariteit van dating websites en chatrooms was een factor in de merkbare toename van seksueel geweld in het afgelopen jaar.

In de drie maanden sinds mei waren er 22 gevallen gemeld in Wellington â € "bijna twee per week. Meestal waren er ongeveer 50 per jaar.

Dr. MacDonald, die directeur is van de Wellington Seksuele Gezondheid Kliniek, zei dat vrouwen vaak het gevoel dat ze konden vertrouwen mannen die ze nog nooit had ontmoet, want ze hadden gedeeld persoonlijke informatie online.

Zij verlieten zelf kwetsbaar zijn voor seksuele aanvallen of dwang door het uitnodigen van een man in hun huis, terwijl ze alleen waren, of naar zijn huis, in plaats van ontmoeting in een bar of cafe.

"Ze verlagen hun hoede, het gevoel dat ze hebben om deze persoon te leren kennen en uiteindelijk worden aangevallen," Dr MacDonald zei.

"Het kan worden jonge meisjes vergadering mannen die hebben gelogen over hun leeftijd of jonge meisjes die hebben gelogen over hun leeftijd en zei dat ze ouder bent.

"Of het kan perfect verstandige vrouwen van middelbare leeftijd die uit een langdurige relatie, zich eenzaam voelen, en om te adverteren via het internet."

Dr. MacDonald had gesproken tienermeisjes die had klom uit hun slaapkamer ramen 's nachts en in taxi's betaald door oudere mannen die ze had geregeld om te voldoen aan via het internet.

In sommige gevallen werden ze gedwongen tot seks, of de seks was consensus, maar ze waren minderjarig. Homoseksuele mannen werden ook krijgen in risicovolle situaties.

De meerderheid van de mensen het internet gebruiken om potentiële partners te ontmoeten, ware het veilig doet, Dr MacDonald gezegd. "Maar de minderheid zijn degenen die ik zie en het is een zorg voor mij."

In juli werd Paraparaumu man Donald Alistair Ralph Pyatt, 41, gevangen gezet, nadat hij gebruikt het internet om een ​​14-jarig meisje bruidegom voor een seksuele relatie. De rechter zei dat de technologie had gegeven hem de gelegenheid om zijn slachtoffer dupe.

Detective Senior Sergeant Shane Cotter zei alcoholgebruik was een meer verontrustende factor dan Internet dating in seksueel geweld tegen vrouwen in de hoofdstad.

Internet-gerelateerde aanvallen kunnen gebeuren, maar ze waren niet gekomen om de aandacht politie.

Internet Safety Group woordvoerster Rachel Harrison zei dat mensen die gebruik maakten van dating websites voorzichtig moeten zijn over de face-to-face vergaderingen en zorgen ze voor een openbare plaats tijdens de dag.

"Iedereen kan gebruik maken van de website aan te sluiten voor seks of te beledigen. We hebben zeker zou aanbevelen die mensen hebben een aantal veiligheidsvoorschriften strategieën. Alles wat je denkt te weten over die persoon tot op heden in feite verkeerd zijn."

In mei, een jury vrijgesproken Wellington een man, 44, die was beschuldigd van seksueel schenden van een vrouw in haar huis nadat ze ontmoet op een dating website.

In 2004 werd de voormalige arts Matthew James Boyd veroordeeld voor aanranding van de eerbaarheid en seks met minderjarige meisjes die hij had ontmoet in internet chatrooms.

http://www.stuff.co.nz/

Na Silence: Rape & My Journey Back