woensdag 28 april 2010

Octopus Sex geavanceerder dan Arm-Wrestling


Al decennia lang hebben wetenschappers gezien als octopussen onromantische eenlingen, met de paring gewoonten bijna verstoken van complex gedrag. Maar nieuw onderzoek van de Universiteit van Californië, Berkeley, heeft geconstateerd dat ten minste een soort van octopus, de uitoefening van deze geavanceerde vrijen tactiek flirten, bijstands gepassioneerd en houden van rivalen at arms 'length.

Voor de UC Berkeley studie, onlangs gepubliceerd in het tijdschrift Marine Biology, biologen getuige van een scala van complexe paargedrag als ze gesnorkeld twee meter of minder boven de ondiepe riffen van Noord-Sulawesi in Indonesië. Voor enkele weken, ze bijgehouden Octopus Abdopus aculeatus, een diurnale soorten koppotigen die typisch sport een stekelig tan het lichaam van de grootte van een kleine sinaasappel en 8-tegen-10-inch-lange-rij sucker armen.

"Dit is niet een uniek soort van octopus, die erop wijst anderen op deze manier te gedragen, 'zei Roy Caldwell, een professor van integratieve biologie aan UC Berkeley en co-auteur van de studie.

In het wild, onderzoekers observeerden macho octopussen die niet alleen paren met de eerste vrouw die hun pad kruiste. Velen zochten een specifiek geslacht partner en angstvallig bewaakt haar hokje voor meerdere dagen, het afweren van rivalen op het punt van wurgen als ze te dichtbij kwam. Bij flirten of vechten, zouden ze hun mannelijkheid signaal door het weergeven van patronen gestreepte lichaam.

Onderzoekers zagen ook kleine "sneaker" mannetjes die bewogen in op nietsvermoedende veroveringen door het zich voordoen als vrouwen. Zij deden dit door te zwemmen laag bij de grond in vrouwelijke mode en het niet aanbrengen van hun "mannelijke" bruine streep. Plus, voor de mannen, echt groot belang was: "Als je gaat om tijd te besteden bewaken van een vrouw, je wilt gaan voor de grootste vrouwelijke je kan vinden omdat ze gaat om meer eieren te produceren", zei Caldwell. "Het is eigenlijk een beleggingsstrategie."

Caldwell zei dat de meeste van wat we weten over octopussen is afkomstig uit laboratorium waarnemingen van slechts een paar soorten die zijn samengevat in boeken zoals "Cephalopod gedrag" door Roger en John Hanlon Messenger (Cambridge University Press, 1996).

Omdat ze zo schuchter, zeewezens, octopussen 'paringsrituelen zijn moeilijk om greep te krijgen op. "Ze zijn obsessief geheimzinnige, eenzame en mooie spooky ', zei Caldwell. "Als je ze ziet, ze kijken je terug. Het is moeilijk te bestuderen."

Dus, als UC Berkeley graduate Christine Huffard, nu een postdoc op het Monterey Bay Aquarium Research Institute in Moss Landing, Californië, ontdekte een bloeiende gemeenschap van Abdopus aculeatus terwijl het doen van haar doctoraat veldwerk in Sulawesi, was ze dolblij.

"Elke dag in het water, we iets nieuws over Octopus gedrag, waarschijnlijk geleerd als wat ornithologen doorheen moet zijn gegaan na de uitvinding van de verrekijker," zei Huffard, de studie auteur. "We ontdekten al snel dat Abdopus aculeatus alle 'regels' â € brak" het doen van de in de buurt tegenovergestelde van elke hypothese die we hadden opgericht op basis van studies aquarium. "

Er zijn bijna 300 soorten van octopus in de wereld, variërend van een reuze octopus in de Stille Oceaan tot aan de kleine Octopus Wolfi in de tropen. Paring is letterlijk een octopus het levenswerk van en kan meerdere malen per dag eenmaal bereikt het dier geslachtsrijp. Het begint meestal met het mannetje het vrouwtje porren octopus met zijn lange, flexibele arm hectocotylus en vervolgens uitglijden het in haar mantel holte.

Zodra het sperma pakket is gedeponeerd, het vrouwtje zich terug op haar hokje en legt tienduizenden eitjes, die weeft ze in strings en hecht aan het dak van haar woning onder water. Ze houdt de eieren schoon te blazen door de stralen van het water op hen en niet in staat is om haar te laten aan den voederareaal voor voeding gedurende deze tijd. Na ongeveer een maand komen de eitjes uit en de verzwakte moeder sterft octopus. De vader sterft ook binnen een paar maanden na de paring, het verlaten van de pasgeborenen om zichzelf te redden.

"Het is niet het geslacht dat leidt tot de dood, Huffard gezegd. Het is gewoon dat octopussen nakomelingen kunnen produceren eenmaal tijdens een zeer korte levensduur van een jaar. En als het onderzoeksteam ontdekte dat once-in-a-lifetime vrijpartij is veel meer dan gewoon arm worstelen.

"Dit is de eerste studie naar een niveau van verfijning niet eerder bekend in het seksuele gedrag van een octopus zien", zei Caldwell. "We hebben het verkeerd voor, en wat dit vertelt ons dat we moeten veel meer veldwerk te doen."